MECHANISCHE VENTILATIE REINIGEN EN ONDERHOUD

Mechanische ventilatie reinigen en onderhouden noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat

Uw mechanische ventilatie zorgt voor een goede ventilatie frisse lucht in uw woning, door de afvoer van vervuilde lucht.

Om er zeker van te zijn dat hij goed blijft functioneren en een gezond binnenklimaat te garanderen, heeft uw mechanische ventilatie met regelmaat onderhoud en reiniging nodig.

Bij een onderhoudsbeurt wordt uw installatie volledig gereinigd en nagelopen. Zowel de ventilatie box als de ventilatie kanalen worden gereinigd. Wij adviseren om dit eens in de 5 á 6 jaar professioneel uit te laten voeren door een specialist als KlimaAir. De ventilatie box laat u idealiter eens in de twee jaar reinigen.

Waarom is mechanische ventilatie onderhoud en reiniging zo belangrijk?

Ventilatie is essentieel voor uw gezondheid. Elke dag ademt u zo’n 11.000 liter lucht in, waarvan zo’n 80% wanneer u binnen bent. Goede ventilatie en een goed onderhouden ventilatiesysteem zijn noodzakelijk om het vocht en vuil dat in huis aanwezig is af te voeren.

Wanneer uw ventilatie niet op orde is, kan dit resulteren in een te vochtig binnenklimaat, wat weer kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longaandoeningen als astma of allergieën. Periodiek onderhoud en reiniging van uw mechanische ventilatie zorgt voor goede ventilatie, waardoor u zich altijd energiek en fris voelt.

Voordelen van het onderhoud en de reiniging van uw ventilatie

✅ Complete reiniging van ventilatiebox, luchtroosters en luchtkanalen voor €185

✅ Inclusief onderhoud en controle onderdelen

✅ Verleng de levensduur van uw installatie

✅ Wij verwijderen en voorkomen ophoping van vocht, stof, bacteriën, schimmels en insecten

✅ Betere luchtkwaliteit en meer frisse lucht

✅ Voorkomen / verhelpen van ventilatie lawaai

✅ Verminderen van uw energierekening

Wilt u meer informatie
of een afspraak maken?